דילוג לתוכן

מגזין עיר־יער | ינואר, שבט

עם האדמה

עם האדמה

מגזין עיר־יער | ינואר- שבט

עיר־יער

מוכנים לבצע השקעה עמוקה?

דבר המערכת

איך מגדלים צמחים בריאים? מטפחים אדמה מעולה!

"החודש הרגשנו את הזרעים שלנו נובטים, היינו עדים לעלים שנפתחים, ראינו אלפי זרעים מגיעים למאות אזרחים בכל הארץ – אנחנו מרגישים את הכוח של תנועה. תנועה שהחליטה להיות השגרירה של היער, הרשת של הפטריות – לקחת בידיים את הזרעים מהיער ולפזר אותם על משטחי הבטון האפורים. 

החודש עלינו לכותרות עם אורח מרגש מאוד שבחר להתארח אצלנו בסלון עיר־יער – סטיפן ריץ – האיש שלפני 30 שנה המציא את הכיתה המזינה יחד עם התלמידים שלו בברונקס….

 השכונה הענייה והמסוכנת ביותר בארצות הברית. בעזרת כוחם של הצמחים – בית הספר שלו הפך לתופעה בינלאומית שפועלת ביותר מ5000 בתי ספר ברחבי העולם. אני חולם שכל איש ואשת חינוך בישראל, כל אמא ואבא – ישמעו את האיש הזה מדבר – הוא שינה לי את החיים ואני רוצה לתת לכולם את ההזדמנות לראות שאפשר אחרת עם הילדים שלנו.

החודש אנחנו רוצים להזמין אתכם – להביא את עצמכם ואת הקהילה שלכם – לסלון עיר־יער – ההרשמה בחינם – הנה קישור להרשמה 

https://lp.vp4.me/qfjg

תנועת עיר־יער היא לא גוף פורמאלי – היא תגובה של מערכת החיסון של כדור הארץ – אנחנו מתעוררים כתאי דם לבנים שמרגישים בתוכנו את הדחף לנטוע, לזרוע, להתחבר, לטפח ולשמור על הטבע. סטיפן הוא שותף ענק – אבל כל אחד מאיתנו שבוחר להנביט זרע בבית שלו יחד עם היקרים לנו – בוחרים לעשות עולם ירוק יותר וטוב יותר.

אביב בייליס לרנר – עורך המגזין

רוצים להפוך לאזרחים ולקבל את מעטפת הזרעים החודשית?

הצטרפו לחזון עיר-יער וקבלו בכל חודש מעטפת זרעים לשתילה, מגזין דיגיטלי ואתגר!

הזרע החודשי: כובע נזיר

הכל על כובע הנזיר - עם הילה ממשתלת "זרעים מציון"

כדאי לדעת

כובע הנזיר הוא צמח חד שנתי נפוץ בגינות בישראל. הוא בשרני, נמוך ושרוע ובעיקר מטפס. עלי כובע הנזיר בעלי פטוטרות ארוכות.

עלי הכותרת מעוגלים או בעלי חודים או שיניים קצרות. הפריחה מתרחשת בחורף ובאביב המוקדם. צורת העלים כצלחת – וצורת הפרחים כחצוצרה בצבעי צהוב וכתום עזים. צמח כובע הנזיר מגיע במקור מדרום אמריקה, מפרו. הוא בעל כושר רבייה וגטטיבית גבוה המאפשר התפשטות מהירה.

ככול שהוא מקבל יותר שמש כך מצמיח יותר פרחים ועלים גדולים יותר. (הוא גדל מעולה גם בצל!)

בסוף כל שנה הצמח קמל ומפזר זרעים שינבטו בשנה הבאה, בכל שנה יצמחו יותר ויותר שתילים. ועל כן, מומלץ לזרוע את הזרעים באדניות המופרדות מהאדמה להגבלת הצמיחה.

 

העלים טעימים בסלטים ומביאים חריפות מרעננת, גם הגבעולים. את הפרחים מאוד טעים לאכול טריים וגם למלא בתוכם מטעמים קטנים. 

את הפירות הטריים אפשר לכבוש כמו צלפים והם הופכים למעדן גורמה!

הצמח משמש ככיסוי בגינה – הוא יודע לכסות משטחים גדולים וגם להישפך מאוד יפה מחומות ועציצים.

לפני שלושים שנה הקים ציון סימן טוב את משתלת "זרעים מציון" אשר עוסקת בשימור והפצה של זרעים, פקעות וצמחי בר ארץ ישראלים. בכל פעם שמסילת רכבת חדשה נסללת – ציון והצוותים שלו יוצאים לשטח – מצילים אלפי פקעות וצמחים נדירים ומוצאים להם בית חדש. המשתלה שלהם בכרם מהר"ל היא קסם אמיתי עם פקעות של רקפות בנות מעל למאתיים שנה ועוד הפתעות מהטבע. ציון והבת שלו הילה בחרו לצאת לדרך משותפת עם תנועת עיריער ולתמוך בנו דרך הפצה של זרעים לאלפי אזרחים ברחבי הארץ!

מה האתגר שלנו החודש?

מה צריך להכין

  • אדמה מקומית/אדמת שתילה
  • גלילי נייר טואלט ועציצים ישנים
  • ירקות וזרעים מהמטבח

שלבי העבודה

  1. עליכם להכין חמישה עציצים עם צמחים משולבים!
  2. עליכם להנביט את כל זרעי כובע הנזיר שקיבלתם!
  3. לאחר הנביטה – מיכל אחד (לפחות) נשמור אצלנו בגג או במרפסת, מיכל אחד ניתן לקרוב משפחה ומיכל אחד לשכנה שמבטיחה לדאוג לכובע הנזיר.
  4. ביצעתם את האתגר? איזה יופי! תעקבו אחרי ההוראות בפסקה הבאה כדי שנדע מה עשיתם!

שלחו לנו את האתגר שלכם!

שולחים בשלושה שלבים פשוטים:

  1. מבצעים את המשימה ומצלמים תמונה.
  2. מעלים פוסט לקהילת עיר־יער בפייסבוק.
  3. שולחים לנו לינק לפוסט שלכם ממש כאן.

רוצים להפוך לאזרחים ולקבל את מעטפת הזרעים החודשית?

הצטרפו לחזון עיר-יער וקבלו בכל חודש מעטפת זרעים לשתילה, מגזין דיגיטלי ואתגר!

סיפור אישי של אזרח עיר־יער - אוריה עמית!

המשבר האלקימי והסביבתי מעסיקים אותי ומובילים בחירות בחיי שנים רבות ואני מנהלת בית/עסק אקולוגי בשם אקו-בית. שתלתי בגינתי  הקטנה 10 עצי פרי ועצים קושרי חנקן.  ע"י גלישה מעל 10 שנים בדפדפן ,ecosia נטעתי מאות עצים בפרויקטים שונים לשיקום יערות וקהילות ברחבי העולם.  חייתי  4 שנים בקהילת דמנהור האקולוגית באיטליה, שם הפכתי פעילה בהגנת הטבע ועסקתי בקידום השימוש באנרגיה מתחדשת ובפוליטיקה סביבתית. עם שובי ארצה הפכתי את ביתי לאקו-בית, מקום לקבלת השראה לחיים מקיימים, במסגרת פרויקט "נשים וסיפורים בירושלים"  –  אירוח ביתי של חויות תיירות -תרבות -מקומית.  

מספר חודשים לפני שנולדה "ונטעת" האזנתי לפודקאסט ב ecosia שבו סופר על מחקר מדעי שמסקנתו היתה שהדרך המהירה, הזולה והפשוטה ביותר למנוע את התמוטטות האקלים היא נטיעת  2 טריליון עצים.  בהשראת הפודקסט חשבתי על פרויקט בשם "1000 עצים למען האקלים" ודמיינתי יער  דרום תל-אביב, שם הטמפרטורה הממוצעת גבוהה ב 5 מעלות מאזורים אחרים, בסמיכות לבית ספר, שהקהילה תוכל לשמור עליו ולטפח אותו. ואז זרחה  לה "ונטעת" – וחיברה בין בעלי קרקע, מגדלי עצים ואנשי מקצוע ליצירת רשת ארצית של שיתופי פעולה למען נטיעת עצים. זיהיתי מייד שזו הנוסחא להגשמה של הרעיון שלי בקנה מידה גדול יותר והצטרפתי!

יצירת גינות במוסדות שיקומיים מדברת לליבי במיוחד מכיון שבהתמודדות שלי עם דיכאון קליני טופלתי בבי"ח לבריאות הנפש כפר שאול בירושלים. כפר שאול היה כפר ערבי ויש בו עצים נהדרים וגינות מטופחות –  דבר שתרם מאוד לריפוי שלי. בהמשך מצאתי את עצמי במפעל מוגן "דרך האומנות"  ושם הכנתי שקיות יפיפיות מניירות של "נשיונל ג'אוגרפיקס" ואינציקלופדיה "מכלל" .

ביתי, אקו-בית, פתוח לביקורים, לסיורים ולסדנאות. הוא הבית הראשון בירושלים שעל גגו הותקנה מערכת סולארית פרטית ליצור חשמל עוד בשנת 2010 . יש בו שירותי קומפוסט, מערכת הום ביוגז, קומפוסט, פסולת מסודרת, איסוף ושימוש חוזר במים אפורים. אני מייצרת לעצמי את משחת השיניים שלי, את הדאודורנט, מי הפנים, קרם ההגנה, דוחה היתושות, מטהר האויר, תמצית הוניל, מלמדת להכין  את המוצרים האלה וניתן לרוכשם ב"נות הפתוחה והנגישה 24/7.

שני המוצרים הייחודיים והמקיימים ביותר שאני מייצרת ומוכרת הם ערכה להכנה בבית של ג'ל כביסה/מרכך/מסיר כתמים, וערכה להכנת משחת שיניים. שניהם ארוזים בשקיות הנייר הממוחזר היפות שמייצרים ב"דרך האומנות" ואני שמחה לשלב בין הערך הסביבתי של הפחתת פסולת ושימוש חוזר עם הערך החברתי של תעסוקה מוגנת יצירתית. 

לאחרונה זכיתי לשתף פעולה עם קבוצת כדורגל  חובבנית לנשים של הפועל קטמון ירושלים לקידום ערכי קיימות באמצעות הספורט. מימנתי עבור השחקניות  חולצות שעליהן הסלוגן "חושבות על הסביבה – כי אין לנו כדור אחר"  עם הלוגו של אקו-בית.  אני שמחה וגאה לקדם העצמת נשים וערכים סביבתיים דרך ספורט!

ניתן לתאם ביקור באקו-בית  עבור צוות עובדים, חדר מורים, משפחות, לימי הולדת, בת מצווה ועוד, עם סיור, הרצאה, סדנא, כיבוד טבעוני ולבלות כמה שעות של נחת באויר ובנוף הנפלא של עין כרם. 

סיפור מהשטח - עמותת ונטעת - פרוייקט ה100!

אז כמו שבטח שמעתם – לפני שעמותת ונטעת עבדה בלהפעיל את תנועת עיר־יער – התחלנו בלעשות את מוסדות השיקום של ישראל – למרכזים של ריפוי והחלמה דרך הטבע – חיבור למערכת האקולוגית ולאדמה הם שער מדהים לאיחוי של קרעים תרבותיים, נפשיים ופיזיים – ואנחנו עושים את זה יום יום – שעה שעה – מפעילים אלפי מתנדבים בעשרות מוסדות שיקום ברחבי הארץ – כבר הקמנו קרוב ל50 גינות!

לפני כמה ימים הגענו להוסטל היוגב בפרדס חנה – הגענו קבוצה של מתנדבים מרחבי הארץ – הקמנו גינת ירק מקסימה מעץ ממוחזר – שתלנו שתילים של ירקות ותבלינים – והכרנו את דיירי המוסד שעבדו איתנו עם האדמה!
הוסטל היוגב הוא חלופת אשפוז פסיכיאטרית שיושבת ממש בתוך שכונה בפרדס חנה ומנסה לתת מעטפת שלמה של חיים וחיי קהילה לדיירים במקום – הבנו יחד עם הנהלת המוסד שהמגע עם האדמה היא ממש הצלה ומביאה אויר לנשימה לדיירים ולצוות המקסים!

תודה למתנדבים המדהימים שעשו כל כך הרבה בכל כך מעט זמן!!!

אם תרצו להצטרף לקבוצת הפעילים של ההוסטל בפרדס חנה – הנה קישור לקבוצת וואטסאפ.

 

גם אני אזרחית עיר יער!

סיפור מעורר השראה מהעולם - מרפאים אדמה ותרבות!

 

סיפור מרתק על ריפוי אדמה בעזרת צמחים – ועשיית צדק עם ילידי אמריקה

בשנת 2018 שבט הארוסטוק מאנשי המיקמק – קבוצת של ילידי צפון אמריקה קיבלו כ3000 דונם של אדמות שהיו שייכים לאבותיהם. במהלך המאה אחרונה האדמות הללו שימשו כשטח אימונים של כבאי אש והאדמה שם נספגה בכמות מאוד גדולה של חומרים ממשפחת ה"כימיקלים של הנצח" PFAS – מדובר על כימיקלים שלוקח להם אלפי שנים להתפרק באדמה ויש בהם סכנה ממשית לבני אדם.

קבוצה של חוקרים מכמה ארגונים נרתמו ומנסים יחד עם חברי השבט ליישם שיטה בשם phytoremediation – שבעצם משתמשת בצמחים שיש להם יכולות "לשאוב" את החומרים הללו מן האדמה. במקרה הזה הם משתמשים בצמח ההמפ – צמח ממשפחת הקנאביס שצומח במהירות מדהימה ויש לו מאות שימושים שונים – ממזון, תרופות, עץ לבנייה ואפילו בונים ממנו מטוסים!

בינתיים התוצאות נראות מבטיחות והצמחים המופלאים האלה מצליחים לעשות שיקום רציני לאדמות שם. מאוד שמחנו לשמוע שאדמות מצליחות לחזור לילידים שלהם וגם לעבור את ההחלמה הדרושה כדי שהמערכת האקולוגית תוכל לחזור לשגשג!

 



חדשנות עיר־יער - חשמל מאצות?!

מוכנים לזה? חיכינו לזה שנים😍😍😍
דוקטורנט מהטכניון בשם יניב שלוסברג הצליח סוף סוף לפרוץ את תקרת הזכוכית של תעשיית האנרגיה.
יניב הצליח לפתח טכניקה להפקה של חשמל באופן ישיר מאצות ים – מה הכוונה ישיר?
הוא לא שורף את האצות – הוא פשוט מניח אלקטרודות מיוחדות בתוך מי הים – ומפיק כמות גדולה של חשמל מהתהליך הפוטוסינטטי שהאצות עושות באופן שוטף.
 
"בתמונה תראו סימולציה המסבירה את תהליך הפקת החשמל: האצה מפרישה מולקולות המחזרות (מעבירות אלקטרון) לאלקטרודת פלדת אל-חלד (האנודה). משם ממשיכים האלקטרונים אל אלקטרודת הפלטינה (קתודה) והלאה אל מולקולות מי הים. בעקבות ריאקציה אלקטרוכימית עם הפלטינה מתפרקים מי הים ויוצרים מימן. מעבר האלקטרונים מהאנודה לקתודה יוצר זרם חשמלי, ואת המימן הנפלט בתהליך אפשר לאגור ולהשתמש בהמשך לייצור אנרגיה נוספת בתאי דלק מימן. הודות לפעולת הפוטוסינתזה, תהליך זה מואץ בחשיפה לשמש, אך הוא נמשך גם בהיעדר אור (צילום: דוברות הטכניון)" ynet
מה שמרתק באצת האולבה (ulva) הוא שהיא גדלה ברמת מליחות גבוהה ככה שאין צורך במים מתוקים, היא גדלה מאוד מהר וקושרת פחמן תוך כדי הפקת חשמל – ככה שיש כאן טביעת רגל חיובית על העולם – והכי מגניב מכולם – היא יודעת לייצר חשמל גם בלילה בלי שמש!
 
"שיטות לייצור אנרגיה נחלקות לשתי קטגוריות כלליות: המזהמות ביותר הן טכנולוגיות Carbon positive, הכרוכות בתהליכי שריפה ופליטת פחמן, פוגעות באטמוספרה ותורמות להתחממות הגלובלית; וטכנולוגיות Carbon neutral, למשל תאים סולריים, שפעילותן אינה כרוכה בפליטת פחמן (אם כי הייצור והשינוע שלהן אכן מזהמים)
השיטה החדשה שמציגים חוקרי הטכניון מייסדת למעשה קטגוריה חדשה: Carbon negative. לא זו בלבד שהיא אינה כרוכה בפליטת פחמן; בתהליך הפוטוסינתזה נספג פחמן ונפלט חמצן – תהליך התורם לאטמוספרה. מלבד זאת, השימוש באצות לייצור חשמל בדרך זו אינו פוגע בקצב גידול האצה ולכן מאפשר שימוש מקביל בה לצרכים אחרים בתעשיות המזון, הרפואה והקוסמטיקה" ynet.
 
ד"ר שלוסברג מפתח עכשיו כלים שיאפשרו לעשות את זה מעצים ומאצות ארוכות שעובדות בצורה עוד יותר חזקה. תארו לעצמכם – ככל שנייצר יותר חשמל – העולם יהיה ירוק יותר. מדהים. ונוכל להשתמש אחר כך בפירות ובתוצרים של הצמחים הללו לעוד צרכים – זה ממש כמו לגלות שכל הזמן הזה הייתה לנו בעצם עוד מערכת חשמל שלמה מתחת לאף שפשוט לא היה לנו את התקע המתאים כדי ליהנות ממנו.
מבחינתנו מדובר בחזון אחרית הימים – הרי צמחים כל היום מייצרים חשמל – ואם נוכל ללמוד "להתחבר לשקע" מבלי לשרוף אותו – פתרנו את בעיות האנרגיה של האנושות😍

איך מורה והכיתה שלו הצמיחו שכונה שלמה מעוני?

לפני קרוב ל20 שנה סטיפן ריץ יצר מודל של כיתה מזינה – שבה הוא גידל מזון יחד עם התלמידים שלו בתוך בית הספר והצליח להאכיל את כל בית הספר ואת המשפחות שמסביב – המודל שלו שינה את הברונקס וכיום פועל במעל 5000 בתי ספר בעולם!

את הסיפור הזה אנחנו מאוד מתרגשים לכתוב. מדובר בסיפור מעורר השראה ברמה ממש בלתי נתפסת! הכל התחיל בברונקס בניו יורק – מקום בו כמעט 40 אחוז מהאנשים חיים בחוסר ביטחון תזונתי. סטיפן ריץ היה מורה רגיל בברונקס ועסק בגידול ירקות כתחביב. יום אחד הוא החליט לשלב בין שני העולמות האלה.

הוא לקח את הילדים הכי "קשים" מהמערכת – לקויות למידה קשות, נכויות, בתים הרוסים – דרי רחוב – והפך אותם לעובדים הראשונים בחברה שמתקינה ומטפחת קירות ירוקים אכילים של מוסדות חינוך ברחבי העיר. הם הרוויחו כסף, קיבלו אוכל מאוד בריא הביתה, ושינו תוך כמה זמן את התפריט של בתי הספר בשכונה.

מפה לשם המיזם תפס תאוצה ונקרא Green Bronx Machine . הוא הפך לתנועה חינוכית שלמה בברונקס שנחשב לאחד האזורים הכי עניים בארצות הברית. יש אזורים באמריקה שנקראים "מדבריות מזון" – אזורים בהם אין איפה לקנות מזון בריא – רק ג'אנק פוד ואלכוהול. סטיפן והתלמידים שלו שינו את זה דרמטית.

תוך כמה שנים הם הקימו כמה עשרות גגות ירוקים, קירות ירוקים וגינות קהילתיות שגידלו כמויות עצומות של אוכל – מספיק כדי לשנות את ההזנה של בתי הספר בעיר + את הבתים של השכונות + את נזקקי האיזור. התלמידים שלו קיבלו תעודות מקצוע והפכו למומחים בנושא גינון עירוני. מדובר בנוער שהיה במסלול הבטוח לבתי מחסה, מרכזי גמילה ובתי כלא. בבתים רבים הם היו בני המשפחה הראשונים שהיה להם חשבון בנק ויכלו לדאוג למשפחות שלהם. עושה לבכות.

במקביל הם פיתחו תוכנית חינוכית שלמה של מטבחים בבתי הספר שלימדו ילדים כיצד לבשל את האוכל הבריא הזה בבתים שלהם. והדבר הזה הופך לתנועה חינוכית עצומה בכל ארה"ב והעולם.

יש אנשים שנועדו להאיר בשביל שאר האנושות. הם גורמים לנו להאמין שאפשר באמת לחיות בפרדיגמה אחרת לגמרי. Stephen Ritz הוא בנאדם כזה. הוא פשוט שבר את הגלגל ואנחנו מורידים בפניו את הכובע. תראו אותו מדבר בהרצאה הבאה – אתם בטח מבינים למה לא הסתפקנו בתמונה אחת בפוסט הזה!

אולי מישהו רוצה ליצור כזה בארץ?

יש לנו הפתעה בשבילכם!

בעוד פחות מחודש אנחנו מארחים את סטיפן לשיחה עם כל הקהילה שלנו!

סלון עיר יער מארח את סטיפן ריץ ב3/2 בשעה 20:30 – תרצו להירשם בחינם?

 

ב3.2 ניפגש לסלון עיר־יער בשעה 20:30 בזום – ההרשמה ללא עלות וניתן להזמין את כל החברים שלנו. 

הנה קישור להרשמה https://lp.vp4.me/qfjg

 

פינת כף עץ

רוני ואסף (שגרירי עיר־יער) ממעלה צביה הקימו גן ירק מקומי ומטבח שף שבא ללמד את כולנו את טעם החיים ואת החיבור מחדש לשורשים. בשנתיים האחרונות הם הפיקו סדרה של סרטים מעוררי השראה ופותחי לב על המשק שלהם, על תהליך הגידול, הקטיף והכנת המזון המופלא שיוצא מהאדמה. אנחנו מזמינים אתכם לצפות בסרט החורפי שלהם ולהכיר את הפעילות שלהם. אנחנו מאוד ממליצים ללמוד בקורסים שלהם במעלה צביה!

פינת אקוטופיה - הציפור שאהבה קרנפים!

חיבוק אקראי בין ציפור לקרנף?

מדובר ביחסים מאוד מיוחדים שמתקיימים בין זרזיר הבקר לבין הקרנף. זרזיר הבקר נקרא בסווהילית – "שומר הקרנף" מכיוון שהצליל המיוחד שהיא מפיקה משמש לאזהרת הקרנף מפני טורפים (וציידים אנושיים) המתקרבים אליו.

מחקר מרתק מדרום אפריקה גילה כי קרנף ללא ציפור מגלה אדם מתקרב 23% מהזמן, בעוד קרנף עם ציפור מגלה את האדם ב100% מהפעמים!

המחקר מאשר ידע עתיק שהשבטים באפריקה יודעים כבר אלפי שנים.

Photo: Zali_Photo

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק

פינת המאבק - מעירים את העיר!

היי מעירות ומעירים, אם גם אתם מוצאים נחמה בריח של האדמה והעלים הרטובים שנכנס מהחלון בין כל הבידודים – הפוסט הזה בשבילכם:

🌈

ממש מחר זה ערב ט״ו בשבט וזה מזכיר לנו שבדיוק לפני שנה השקנו את מערכת ההתראות הדיגטלית שלנו לכריתת עצים (הראשונה בעולם) ומאז, הרחבנו אותה לרשויות נוספות ופעילים מכל רחבי הארץ הגישו, חלקם בפעם הראשונה, עררים כנגד רשיונות כריתה והצילו עצים בכל רחבי הארץ. אז עברה שנה ונשאלת השאלה – האם אנחנו יכולים לחגוג הישג אחד או שניים? בואו נסתכל בנתונים:

👀

בשנת 2021 הוגשו 268 עררים לפריד היערות הראשי. בשנת 2020 הוגשו 210 עררים ובשנת 2019 הוגשו 162 עררים. חלק מהעררים מוגשים כנגד דחיית הבקשה לכריתה ומתקבלים אז בזהירות רבה אנחנו אומרים ובלי קשר לתוצאות העררים – בשנה האחרונה חלה התעוררות אזרחית משמעותית וניכרת עלייה משמעותית בכמות העררים שהוגשו. בכל הנוגע לשמירה על העצים וזה כשלעצמו ובלי ציניות, מאוד משמח!

💪

עכשיו בואו נדבר על הצלת עצים בפועל – למרות שמרבית העררים נדחו, קצרנו (או נטענו?) לא מעט הצלחות. מכיוון שאין נתונים רשמיים פנינו לכמה מהחברות והחברים שלנו, הפעילים המסורים ואלו המסקנות: מאות ואולי אלפי עצים ניצלו בכל רחבי הארץ! לוד, מעלות תרשיחא, כפר חסידים, הרצליה, נתיבות, רמת גן וקרית ים – כולן על המפה! ויש עוד 2 שכדאי להפנות אליהם את הזרקור:

🌳

עררים שהגישו פעילים ועמותות כנגד כוונת כריתה בפרויקט המטרונית בעכו התקבלו והביאו להצלתם של 121 עצים יפים ומרשימים!

🌳

עררים שהגישו פעילים כנגד כריתת 2,532 עצים לצורך בנייה של 67 בתים חדשים בגרנות הגליל התקבל. זה הישג מדהים והחלטה אמיצה של פקיד היערות אך למרבה הצער, המועצה האזורית מעלה יוסף עתרה כנגד ההחלטה (עתירה שצורפו אליה גם הפעילים).

 

🌳

אז מה מצפה לנו בשנה הקרובה?

🤔

דבר ראשון, עינינו נשואות לדיון בעניין גרנות הגליל שיתקיים ב20.2. נחזק את ידי הפעילים וכמובן שנמשיך לעקוב!

🌎

דבר שני, אנחנו נמשיך לפתח את מערכת ההתראות לכריתת עצים – נרחיב את השירות לרשויות נוספות ונשפר את אופן הנגשת המידע

וגם – אם אתם רוצים להצטרף, להגן על הסביבה, להפוך את 2022 לירוקה יותר? הנה כמה אופציות:

💚

רוצים לקבל התראות על כריתת עצים? הרשמו למערכת שלנו:

https://meirim.org/

רוצים להגיש ערר ולא יודעים איך? הכנו לכם דף הסבר:

https://bit.ly/3zZ5y4A

עוד יש שאלות? הצטרפו לקבוצת הפעילים שלנו בטלגרם:

https://t.me/protecTreeIsrael

אז שבת נעימה וט״ו בשבט שמח ולחייהם של עצים רבים שנשמור בשנה הבאה ובעצם, לחיינו

ותודה ל Mali Nevo ו Shay Hershku היקרים.ות שסייעו בהכנת הפוסט הזה 🙏

 

רוצים להפוך לאזרחים ולקבל את מעטפת הזרעים החודשית?

הצטרפו לחזון עיר-יער וקבלו בכל חודש מעטפת זרעים לשתילה, מגזין דיגיטלי ואתגר!

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

יש למלא את השאלון הזה פעם נוספת ולמלא את הכתובת החדשה

 

יש ליצור איתנו קשר ולצרף את הקבלה. אנחנו נעשה סדר :).

יש ליצור איתנו קשר ולצרף את החיוב או הקבלה ששלחנו אליך. אנחנו נעשה סדר :).

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הירשמו עכשיו לניוזלטר הכי שווה בסביבה וקבלו הזמנה לפעילויות עיר יער, חדשות טובות, ועוד הפתעות!

תודה על ההרשמה!

צירפנו אותך לניוזלטר של ונטעת.

שלחתנו לך מייל ראשון – יש סיכוי שהוא הגיע לתיקיית הספאם או תיקיית ‘מכירות’ בג’ימייל.
כדי לקבל את המיילים העתידיים שלנו אנחנו מזמינים אותך להעביר את המייל לתיקייה הראשית, עושים זאת כך:

רוצה לנטוע עצים עם כמה אגורות?

מעגלים לטובה לקידום פרויקטים סביבתיים וחברתיים