אחד האתגרים הגדולים שהעולם מתמודד איתו לאורך השנים הוא תחום המזון.
לא רק בגידול המזון, אלא גם בשינוע, אחסון, צריכה ולבסוף בהטמנה.
ערים רבות מנסות באמצעות מדיניות וכלים מגוונים להתמודד עם אתגר אספקת מזון לתושבים. בהתאם לאופיין, משאביהן, וחוסנן הכלכלי, ערים שונות פועלות בקנה מידה משתנה, משכונתי, לעירוני, מסחרי ואף מיתוגי.
קיימות דוגמאות רבות לפעולות שנוקטות ערים הן בינהן: Foodscape, Eetable City, Edible City, Community Gardens, Vertical Farms Rooftops Garden ועוד.
יותר ויותר ערים בעולם מקימות בשטחן חוות גידול אורבניות, מצעי גידול על גגות בתים, גינות שהתושבים קוטפים ואוכלים מהן ובניינים שלמים שהופכים לחממות.
פריז | אירופה:
פועלת כיום ברובע ה-15 החווה האורבנית הגדולה ביותר בעולם המשתרעת על 14 אלף מ״ר. גדלים בה בעמודי פלסטיק תותים ששורשיהם משתלשלים לאוויר, ולצדם פורחים ראשי חסה, בזיליקום ומרווה, עגבניות שרי, חצילים – סך הכול 35 סוגים שונים של פירות וירקות. באמצעות 20 העובדים החווה מייצרת כ-1,000 ק"ג של פירות וירקות ביום. ראשת העיר אן הידלגו מתכננת יותר מ-100 דונמים של חוות אורבניות בפריז. כך בכוונתה לצמצם את התלות של העסקים המקומיים והתושבים ביבול, שמגיע במסע ארוך מהחוות ברחבי המדינה, מגביר את זיהום האוויר וגורע שטחי קרקע רחבים.
ניו יורק | ארצות הברית:
החוות האורבניות של ברוקלין גראנג’ מצליחות על שטח של 2.5 דונם להפיק מעל 20,000 ק”ג של ירקות אורגניים לכל אורך השנה, בשילוב עם למעלה מ-30 כוורות דבורים להפקת דבש בשיטה טבעית.
קייפטאון | דרום אפריקה:
בשטח הנמל המסחרי של קייפטאון פועלות מסעדה, חווה חקלאית ומתחם מזון שעוצבו על פי ערכי קיימות – על גג המבנה של החווה העירונית ממוקם מערך פאנלים סולאריים המפעילים את המערכות הנמצאות במתחם, החל ממשאבות המים של המערכות האקווהפוניות ועד לאורות המסעדה. מערכות הגידול האקוופוניות משתמשות במספר בריכות דגים מוגבהות, מלאות בדגי אמנון ודגים אחרים, כאשר פסולת הדגים במים מזינה את הצמחים שבתורם מנקים את המים עבור הדגים. התוצאה היא, חווה אורבנית בת קיימא, המופעלת ע”י אנרגיית השמש, המגדלת דגים, פירות וירקות.
עמותת ונטעת הוקמה על מנת לחבר את האדם לאדמה, לטעת עוד עצים בעיר ולייצר כך קהילה. ״חקלאות״ אורבנית היא אחת מהדרכים שלנו לממש את החזון הזה.
זוהי חקלאות במובן העתיק שלה, הקהילתי, השיתופי המחובר לאדמה.
הפעילויות שלנו מתקיימות בזכות התמיכה שלכם והשאיפה המשותפת של כולנו לחיות בעיר-יער.
הצטרפו לעשייה שלנו – תרמו עצים, כתבו עבור המגזין, התנדבו באחת מהפעילויות, שתלו באדמתכם, שתפו אותנו בסיפורים מעוררי השראה.
בקיצור הפכו לאזרחי עיר יער