עמותת ״ונטעת״, יוצאת לדרך במבצע גיוס ארצי למען תושבי שדרות. המצב הקשה והמתמשך דורש מתושבי שדרות תעצומות נפש וקבלת תמיכה משמעותית. רק קהילה חזקה תוכל להצליח לתפקד ולשמור על בריאות נפשית של התושבים.

העמותה תפעל למען תושבי שדרות, דרך פרויקט ייחודי ומרגש: פרויקט עיר יער – המביא שיקום, ריפוי ויצירת חוסן קהילתי באמצעות הטבע.

העמותה זוכת פרס Israel Earth Prize לשנת 2023 על פועלה בתחום הסביבה והקהילה. מתחייבת לפעול למען העיר שדרות להבאת ריפוי והחלמה לתושביה.

הצטרפו אלינו לפרויקט עיר-יער שדרות

להעניק לתושבי העיר מענה מיידי נפשי, חברתי, קהילתי וסביבתי.

להקל עליהם בימים אלו ובימים הבאים. להקל על כאבם, לעזור להם להתמודד עם הטראומה והניתוק מבתיהם.

שלבי פרויקט עיר יער שדרות

השלב האדום

השלב הראשון: חירום - סיוע מיידי לתושבי העיר

  • מתן מענה מיידי טיפולי – רגשי דרך טיפול באמצעות גינון וטבע: פעילויות קבוצתיות עם דגש על טיפול נפשי המשלבות עבודה בגינה, מגע באדמה, שתילה, זריעה, יצירה והשראה ליצירת ריפוי ושיפור תחושת הרווחה האישית של כל אחד מהמשתתפים. הפעילויות מתקיימות ע״י אנשי מקצוע המתמחים בגינון טיפולי, גננים ומובילי פעילויות.
  • סדנאות אדמה, גינון, טבע וסביבה: מובילי פעילות מקצועיים מטעם העמותה יגיעו לבתי המלון, שם נמצאים מפוני העוטף, למשפחות ולילדים ויפעילו סדנאות למטרת הפוגה, הסחת דעת, השראה, הנאה ותקווה.

אז איך אנחנו עושים את זה?

  • בשלב הראשון, אנו שולחים צוותים מקצועיים של משקמים אקו-קהילתיים, גננים טיפוליים, ומתאמי הפקה לבתי המלון ברחבי הארץ אליהם מפונים תושבי שדרות, ומעניקים סיוע מיידי להקלת המצב הנפשי תוך הפעלת סדנאות וטיפולים קבוצתיים ואישיים המביאים ריפוי דרך הטבע.
 
  • בשלב הבא, עם חזרתם של התושבים לעיר, נתחיל בפרויקט עיר-יער שדרות : נטיעות ברחבי העיר, הקמת הגינות בבתי הספר, במוסדות השיקום וברחבי העיר, תוך שילוב והטמעת תוכניות טיפוליות, חינוכיות וקהילתיות לריפוי התושבים ושיקום העיר.

מיקום העיר שדרות
בצמוד לרצועת עזה

יעדי תוכנית עיר יער שדרות

16

גינות טיפוליות
בבתי ספר

12

גינות קהילתיות
בלב השכונות

5

גינות טיפוליות
במוסדות שיקום

1418

פעילויות בשנה​

4470

מ״ר הופכים ירוקים

34,451

תושבי שדרות נהנים ולוקחים חלק בפרויקט

מידע נוסף על הפעילות שלנו

המודל שלנו: אדם-אדמה-קהילה

לחבר בין אנשים, בין קהילות, לקרב את האדם לאדמה. אנחנו פועלים מתוך ידיעה שריפוי אדם במשבר, קשור באופן ישיר לריפוי ושיקום הקהילה והסביבה שהוא חלק

ממנה. אדם הרואה עץ צומח, ומשתתף במעשה הנביטה –

צומח גם הוא ומתעורר לחיים.

פרויקט יפהפה המביא שיקום וריפוי באמצעות הטבע. הכנסת הטבע לתוך העיר ליצירת סביבה ירוקה, מוצלת ונעימה לחיות בה. ניצור בבתי הספר גינות טיפוליות, בהם יעברו הילדים תוכניות טיפול בטראומה – להתמודדות עם פחדים, לשפר את הביטחון העצמי והדימוי העצמי. ולהעניק לילדים תחושת הצלחה, ביטחון, אמון,

סיפוק והנאה. נקים גינות טיפוליות במוסדות השיקום בעיר עבור קשישים להפגת המתח והבדידות, עבור אנשים עם צרכים מיוחדים הזקוקים במיוחד עכשיו לעוד תשומת לב. נקים גינות קהילתיות בלב השכונות ובבניינים המשותפים עבור ההורים והילדים, ניטע עצים ברחובות העיר ונהפוך את שדרות לעיר יער.

גישת הגינון הטיפולי בה דוגלת העמותה מבוססת על מחקרים רבים הרואים בגינה מיקרו-קוסמוס של סביבת החיים, המביאה לידי ביטוי את כל מאפייני ההתנהגות של האדם.

מחקרים רבים הוכיחו שהקשר של האדם עם הטבע, המגע עם האדמה, הצמחייה ובעלי החיים בסביבה הירוקה הוא תרפויטי.

כמו כן, הוכח כי לאור הטבעי ולעונות השנה יש השפעות רחבות היקף על פרודוקטיביות, יצירתיות, רווחה (Wellness), בריאות ואפילו מיתון

הפרעות קשב וריכוז.

לשיטת הגינון הטיפולי יתרונות רבים בעבודה עם אנשים במשבר, פוסט – טראומה, אנשים העוברים תהליכי שיקום ואוכלוסיות מגוונות הזקוקות לריפוי והחלמה. גינון טיפולי נעזר בגינה ובקשר עם הטבע ככלי תומך לשיפור מצבם ואיכות חייהם של אנשים- במישור הרגשי, הקוגניטיבי, המוטורי והחברתי.

תרמו לפרויקט

*התרומות יועברו באמצעות עמותת ״ונטעת״ ישירות לקידום וביצוע הפרויקט, בשיתוף עמותות וארגונים נוספים הפועלים למען העיר.

*עמותת ״ונטעת״ מחזיקה באישור ניהול תקין, תו מידות, טופס 46 א' ועוסקת בפעילות חברתית וסביבתית משנת 2019.

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הירשמו עכשיו לניוזלטר הכי שווה בסביבה וקבלו: מגזין עיר יער כל חודש, הזמנה לסלוני עיר יער, ועוד הפתעות!

תודה על ההרשמה!

צירפנו אותך לניוזלטר של ונטעת.

שלחתנו לך מייל ראשון – יש סיכוי שהוא הגיע לתיקיית הספאם או תיקיית ‘מכירות’ בג’ימייל.
כדי לקבל את המיילים העתידיים שלנו אנחנו מזמינים אותך להעביר את המייל לתיקייה הראשית, עושים זאת כך:

רוצה לנטוע עצים עם כמה אגורות?

מעגלים לטובה לקידום פרויקטים סביבתיים וחברתיים

דילוג לתוכן