איתמר אבנרי

חבר הנהגת "עומדים ביחד" וחבר מועצת העיר תל אביב - יפו

לשיתוף

לכתבות נוספות

ועידת האקלים העממית

והנה, מגיע חודש נובמבר ואיתו גם ה-COP- הוועידה העולמית שבה מנהיגי העולם כולו מדברים על המשבר. אני לא אהיה שם. גם כי אינני מנהיג עולמי, וגם כי לא משם תבוא הישועה. בסוף היום, משבר האקלים מחזיר אותנו אל הדברים הבסיסיים ביותר: אל הקהילה, אל החיים שלנו כאן ועכשיו, אל היומיום שלנו. וכך גם צריך לפעול מולו: בהתארגנות קהילתית, כזו שמדברת עלינו, על היומיום שלנו, על כל מה שיקר לנו, כאן ועכשיו.
תמונה של איתמר אבנרי

איתמר אבנרי

חבר הנהגת "עומדים ביחד" וחבר מועצת העיר תל אביב - יפו

<< חזרה לעמוד המגזין:

אני כותב את המילים האלו כשדלת המרפסת שלי פתוחה. אוויר קריר נכנס פנימה לסלון. סוף-סוף, אחרי קיץ חם וארוך, אני יכול לעשות את זה. חודשים לא העזתי. אבל מה יהיה בקיץ הבא, שבעצם לא כל-כך רחוק? האם גם בו לא אוכל לחשוב אפילו על ישיבה במרפסת? האם גם בו ישברו שיאי טמפרטורות? האם גלי החום הקטלניים שראינו ברחבי העולם השנה יגיעו הפעם לפה?

במציאות הישראלית, משבר האקלים מרגיש לפעמים כמו ״משבר לברי מזל״. בתקופה שאנשים איבדו את חייהם, את בני משפחותיהם, את בתיהם ואת פרנסתם. רק מי שלא הוכה באחת או בכמה מהמכות הנוראיות האלו, יכול להקדיש זמן למחשבה על האקלים. וזה נכון, קשה לחשוב עליו כרגע, אבל אין ברירה. כי הוא כאן, כי הוא מחמיר, כי הוא לא מתחשב בצרות אחרות – אלא רק יעמיק אותן. כי החיים שלנו ושל קרובינו, כי הבית שלנו, כי הפרנסה שלנו – כולם בסכנה בגללו.

זה הרעיון מאחורי ועידת האקלים העממית של עומדים ביחד וארגונים נוספים. לפני שנתיים, בועידת האקלים העממית הראשונה שלנו, כינסנו מאות אנשים לדבר על המצב ולהציע תקווה.
זו לא הייתה ועידה של הכרזות גדולות, אלא של הנעה לפעולה: כעסנו ביחד, צחקנו ביחד, למדנו ביחד, ויצאנו לפעולות בארגונים ובתנועות. זה היה אירוע שונה בנוף, ונחוץ מאוד. לפני שנה, נאלצנו לבטל את הוועידה העממית- כמעט הכל כבר היה מוכן, אבל אז הגיעו ה-7 באוקטובר והשבר הגדול. השנה, החלטנו לחדש את הוועידה. לא כי המשברים שהכו בנו הסתיימו, אלא כי משבר האקלים, כאמור, מעצים אותם, וכי הוא דורש התמודדות.


התמונות לקוחות מהאינסטגרם של תנועת "עומדים יחד" מועידת האקלים הראשונה ב-2022

קרדיט לתמונות: "עומדים ביחד".


בוועידה השנה יהיה מספר שיא של אירועים:
נדבר בה על מדוע המשבר הוא פוליטי, נדבר על הקשר בין המשבר לבין המצב במזרח התיכון ועל הכוח של שותפות חוצת גבולות וקהילות לחזק אותנו בהתמודדות מולו. נשיר יחד בקריוקי ייחודי על שירי מזג אוויר, נערוך אירוע לכבוד האלטרנטיבות למצב הקיים בכל מיני תחומים, וגם נכה על חטא על רגעים שבהם יכולנו לשנות ופיספסנו (אל תדאגו, זה יהיה מצחיק. אחד הדוברים כבר הודיע שהנושא שלו הוא ״למה בכלל יצאנו מהמים?!״).
גם ונטעת לוקחים חלק בכנס בהרצאה בנושא חזון עיר-יער בישראל – "כיצד משנים את המציאות בתקופות משבר".
המטרה של הוועידה העממית היא לתת לאנשים את הידע שכולנו זקוקים לו, ואת התקווה שהם צריכים כדי לפעול. זו וועידה שלא מניחה ידע מוקדם, לא בוחנת אף-אחד בכניסה על הרגלי החיים שלו, לא נותנת לאיש נקודות, ולא שופטת.
זו ועידה עם הפנים קדימה, עם מטרה פשוטה: שבסופו של דבר לא נצטרך יותר ועידות כאלו, ונחיה בעולם מוגן, עם יותר פנאי, רווחה, עצים וכוח קהילתי.

נתראה שם! הרשמו בקישור זה.

הנה טעימה מהסוגיות המרכזיות שיעמדו במרכז ועידת האקלים העממית, המדגימה את עומק הדיון והחשיבה המחודשת שנדרשת מאיתנו בעת הזו:

משבר האקלים מציב בפנינו את האתגר המשמעותי ביותר בתולדות האנושות, אך טמונה בו גם הזדמנות היסטורית לשינוי חברתי מהותי- בעוד שהנתונים חושפים תמונה מטרידה, לפיה מאה תאגידים בלבד אחראים לרוב המכריע של פליטות גזי החממה העולמיות, מתחזקת ההבנה כי המאבק במשבר האקלים הוא בראש ובראשונה מאבק פוליטי וחברתי, חזון הגרין ניו דיל, שהפך לדגל מרכזי של תנועות אקלים ברחבי העולם, מציע מסגרת חשיבה חדשה המחברת בין צדק סביבתי לצדק חברתי, בין שמירה על כדור הארץ לבניית חברה שוויונית יותר.

בהרצאה שלפניכם נבחן כיצד ניתן לתרגם את החזון הזה למציאות הישראלית, ונראה כיצד התמודדות אמיצה עם משבר האקלים יכולה להוביל לחיזוק החוסן החברתי ולשגשוג אנושי, לצד שמירה על הטבע ומגוון החיים.


עמותת ונטעת פועלת להגשמת חזון עיר-יער בישראל. להפוך את הערים לירוקות, מוצלות ונעימות. אנחנו נוטעים עצים, מקימים גינות טיפוליות במוסדות שיקום, בבתי הספר ובלב הקהילות. הכנסו לאתר שלנו בקישור זה.

שתפו את הכתבה

כתבות מומלצות

ט״ו בשבט – נוטעים תקווה

ט"ו בשבט הוא חג עתיק ועמוק במשמעותו ביהדות, הנושא בחובו שכבות רבות של משמעות רוחנית,

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הירשמו עכשיו לניוזלטר הכי שווה בסביבה וקבלו: מגזין עיר יער כל חודש, הזמנה לפעילויות עיר יער, ועוד הפתעות!

תודה על ההרשמה!

צירפנו אותך לניוזלטר של ונטעת.

שלחתנו לך מייל ראשון – יש סיכוי שהוא הגיע לתיקיית הספאם או תיקיית ‘מכירות’ בג’ימייל.
כדי לקבל את המיילים העתידיים שלנו אנחנו מזמינים אותך להעביר את המייל לתיקייה הראשית, עושים זאת כך:

רוצה לנטוע עצים עם כמה אגורות?

מעגלים לטובה לקידום פרויקטים סביבתיים וחברתיים

דילוג לתוכן